Gunakan Ubat Semulajadi jika Anda Ingin Meningkatkan Sistem Imun Anda

vitamin d di bawah sinar matahari

Dapatkan saringan kesihatan percuma sekarang dari Kementerian Kesihatan Malaysia menerusi Peka B40, Perkeso dan LPPKN di klinik kesihatan terdekat.

“Saya akan memikirkan tentang ubat semula jadi lain untuk penjagaan,” Dr Zager menyatakan. “Suplemen vitamin D adalah baik untuk kesihatan imun, terutamanya untuk pesakit yang mengalami masalah autoimun. Zink dan vitamin C adalah baik.”

Jarak Sosial

Wanita dan lelaki dalam penjarakan sosial duduk di bangku di taman

Menjaga jarak sekurang-kurangnya enam kaki daripada orang lain dan tidak terlibat dalam interaksi sosial biasa kami bukanlah mudah, tetapi Dr. Siddiqui mengesyorkan berbuat demikian. “Amalan paling berkesan untuk mengelakkan pendedahan kepada virus dan kebal COVID-19 adalah dengan mengehadkan interaksi dengan orang lain yang sejarah pendedahan dan keadaan perubatan semasa anda tidak diketahui dan menerima siri vaksin mRNA dengan dos penggalak.”

Elakkan Perhimpunan Besar

minum bersama kawan-kawan

Dr. Anthony Fauci Has berkata ia kini “tidak dapat dipertikaikan” jelas Omicron sangat mudah ditularkan. Oleh itu, dia berkata untuk mengelakkan perhimpunan besar, dan menggunakan Malam Tahun Baru sebagai contoh. “Jika rancangan anda adalah untuk pergi ke pesta Malam Tahun Baru 40 hingga 50 orang dengan semua loceng dan wisel dan semua orang berpelukan dan bercium serta mengucapkan Selamat Tahun Baru antara satu sama lain — saya amat mengesyorkan bahawa, tahun ini, kami lakukan jangan lakukan itu,” kata Fauci semasa kemas kini Rumah Putih mengenai wabak itu

Cara Kekal Selamat Di Luar Sana

Kebal covid-19: Wanita mencuci tangannya dengan sabun dan air di bilik mandi rumah

Ikuti asas kesihatan awam dan bantu menamatkan wabak ini, tidak kira di mana anda tinggal—dapatkan vaksin atau stimulasi ASAP; jika anda tinggal di kawasan dengan kadar vaksin yang rendah, pakai topeng muka N95, jangan keluar jika tiada urusan penting, jarak sosial, elakkan orang ramai, jangan masuk ke dalam rumah dengan orang yang bukan dari si rumah yang sama (terutamanya di bar, kelab malam), amalkan amalan yang baik menjaga kebersihan tangan, dan untuk melindungi nyawa anda dan nyawa orang lain. Mudahnya untuk kebal covid-19!