Sihat Blog

Tekak panas: 7 sebab dan cara merawatnya

Banyak masalah boleh menyebabkan tekak panas, termasuk tonsilitis, tekak strep, sejuk, atau penyakit refluks gastroesophageal. Ketahui lebih lanjut mengenai sebab-sebab yang mungkin dan rawatannya di sini.

Semua yang anda perlu tahu tentang jangkitan dada

Terdapat beberapa jenis jangkitan dada, termasuk bronkitis, pneumonia, dan tuberkulosis. Ketahui lebih lanjut mengenai gejala dan pilihan rawatan dalam artikel ini.

Apa yang boleh menyebabkan bintik merah di kaki?

Terdapat banyak kemungkinan penyebab bintik merah di kaki, termasuk kecederaan, gigitan serangga, kerengsaan, dan jangkitan. Ketahui beberapa sebab biasa dan bagaimana untuk merawatnya di sini. ...

Kesakitan periumbil: Apa yang perlu diketahui

Pelbagai keadaan boleh menyebabkan kesakitan periumbil, menjadikannya sukar untuk didiagnosis doktor. Ketahui tentang sebab dan pilihan rawatan di sini.

5 sebab anda perlu melihat senaman fisiologi

Fisiologi: Keputusan itu dijalankan - latihan adalah ubat. Ia boleh membantu anda untuk hidup lebih lama, menjadi lebih sihat, berasa lebih bahagia dan mengelakkan penyakit. Jadi, siapa yang paling sesuai untuk menetapkannya?

Lepuh antara jari kaki: Punca dan rawatan

Lepuh sering terjadi di antara jari-jari kaki akibat geseran, tetapi ia juga boleh menjadi gejala pelbagai gangguan kulit. Ketahui tentang sebab dan rawatan di sini.

Apa yang menyebabkan pening?

Beberapa sebab umum untuk penyebab pening termasuk episod migrain, tekanan darah rendah, sakit bergerak, dan tekanan. Menyelesaikan punca asas biasanya akan memperbaiki gejala. Ketahui lebih lanjut di sini.

Punca kesakitan belakang ketika berdiri atau berjalan

Sakit belakang yang lebih rendah, semasa berdiri atau berjalan, sering menjadi gejala keletihan otot atau postur yang lemah. Walau bagaimanapun, kesakitan yang berterusan atau berulang mungkin menjadi tanda keadaan asas, seperti stenosis tulang belakang, penyakit cakera degeneratif, atau hyperlordosis.

Apa yang boleh menyebabkan kelopak mata yang sakit?

Penyebab kelopak mata yang sakit boleh termasuk gaya, chalazia, kecederaan, jangkitan, dan masalah dengan kanta lekap. Walaupun kelopak mata yang sakit sering menjadi lebih baik dengan sendirinya, seseorang harus melihat doktor jika mereka mengalami masalah penglihatan atau gejala mereka yang teruk atau tidak bertambah baik. Ketahui lebih lanjut di sini.

Adakah L-theanine mempunyai manfaat kesihatan?

L-theanine adalah sebatian semula jadi yang terdapat dalam teh hijau dan teh hitam. Dalam artikel ini, kita melihat potensi manfaat kesihatan dan risiko L-theanine serta dosnya.

Popular

Pencegahan COVID-19