Sihat Blog

Apa yang perlu diketahui mengenai kanser paru-paru

Barah paru-paru adalah satu keadaan yang menyebabkan sel-sel membahagikan paru-paru tanpa kawalan. Ini menyebabkan pertumbuhan tumor yang mengurangkan keupayaan seseorang untuk bernafas.

Apa yang perlu dilakukan untuk menjaga kesihatan gusi

Mengamalkan kebersihan mulut yang baik boleh membantu seseorang mengekalkan gusi mereka sihat dan mengurangkan risiko penyakit gusi. Ini melibatkan membersihkan gigi secara berkala dengan ubat gigi fluorida, flossing, dan pemeriksaan pergigian yang kerap.

Mengapa najis anak saya hijau dan apakah kesannya?

Najis hijau pada kanak-kanak biasanya disebabkan oleh sesuatu yang mereka makan, seperti sayur-sayuran berdaun atau pewarna makanan. Cirit-birit juga boleh menyebabkan sisa kotoran hijau.

Jangkitan telinga: Apa yang perlu diketahui mengenai masalah ini

Jangkitan telinga kronik atau berulang memerlukan perhatian perubatan. Ianya disebabkan oleh pembentukan cecair di belakang gendang telinga yang berterusan biasa pada kanak-kanak.

Menggigil: Bagaimana untuk menghentikan dan apakah puncanya?

Menggigil: Masalah biasanya berlaku apabila seseorang terlalu sejuk, tetapi ada sebab lain yang mungkin menjadi punca. Ini termasuk demam, tekanan, gula rendah dalam darah, dan kebimbangan.

Ubat gigi: Apakah yang terbaik untuk digunakan?

Ubat gigi: Untuk memilih ubat gigi terbaik, kita perlu mempertimbangkan pelbagai faktor. Ini termasuk kandungan fluorida dan sama ada Persatuan Pergigian Amerika (ADA) telah meluluskannya.

Tangan kejang dan apa yang menyebabkan ianya berlaku

Melihat tangan kejang, keadaan di mana penguncupan otot tangan mengeras. Artikel berikut adalah kaedah pencegahan yang terbaik.

Vegetarian: makanan kaya kalsium yang boleh dimakan

Vegetarian: Kalsium menyediakan banyak manfaat kesihatan. Sesetengah orang yang vegetarian, tidak bertoleransi laktosa, atau yang tidak menggunakan produk tenusu untuk sebab-sebab lain tertanya-tanya bagaimana menambah kalsium lebih banyak kepada diet mereka. Dalam artikel ini, kami menerangkan 18 sumber bukan tenusu terbaik untuk nutrien penting ini.

Kecederaan kepala: Gejala, gegaran, dan rawatan

Kecederaan kepala berkisar dari ringan hingga teruk. Ada yang boleh dirawat di rumah dengan ais dan rehat, sementara yang lain mengancam nyawa dan memerlukan rawatan segera. Dalam artikel ini, pelajari tentang jenis kecederaan kepala, simptom umum, bagaimana mengenali gegaran, dan kapan untuk berjumpa doktor.

Mengapa tangan saya selalu sejuk?

Pernah bertanya-tanya pada diri sendiri, "Mengapa tangan saya selalu sejuk?" Kadang-kadang sarung tangan yang selesa untuk menjaga tangan anda tidak akan melakukan silap mata.

Popular

Pencegahan COVID-19